Vintersäsongen är äntligen igång i Järvsö

Nysnö i Järvsö

Nysnö i Järvsö

Förra året regnade det på premiären i Järvsöbacken. I var det mulet men med några minusgrader så vinterkänslan var närvarande i allra högsta grad. Backen var välbesökt och personalen har gjort ett riktigt fint jobb med att färdigställa de backar som var öppna. Det fanns nedfarter på både norra och södra skidområdet och barnområdet på norr var också det välbesökt med snöhungriga i alla åldrar.

Efterlängtat

Säsongspremiär i Järvsöbacken

Säsongspremiär i Järvsöbacken

Om det ibland kan vara lite svårt att komma upp ur sängen på helgerna så var det ingen som hade tid med sovmorgon. ”När öppnar backen” har varit ett väldiskuterat ämne. Även om öppettiderna flera gånger konstaterats kan det alltid vara bra att dubbelkolla så man inte missar något. Vi är många som har längtat länge och mycket, nu är äntligen utförsåkningssäsongen i Järvsö här!

Mera snö

Ett snötäckt Järvsö

Ett snötäckt Järvsö

Under söndagskvällen kom äntligen mera snö. Under kvällen och natten la sig ett tjockt snötäcke över Järvsö. Som så mycket annat här är det en speciell känsla när man vaknar på morgonen och tittar ut över ett snölandskap i morgonljuset. Känslan när man äntligen får ge sig ut och skotta igen! Kung Bore, vi älskar dig! =)

Cykelsäsongen som aldrig tar slut

Cykelsäsongen som aldrig tar slut

I Järvsö är det cykelsäsong året runt

I somras träffade jag Yoni i Järvsö Bergscykelpark. Förutom att han är en duktig downhillcyklist så berättade han om ett vinterprojekt han höll på med. Nämligen att sätta skidor på downhillcykeln. Vi pratade en stund om detta ganska fascinerande projekt men vintern var fortfarande långt borta och sommarcykling tog över diskussionen efter en stund. Månaderna gick och vem dyker upp under helgens säsongspremiär? Jo Yoni, med sin cykel med skidor på! Det var kul att få se Yoni på cykeln i backen, precis som han hade beskrivit det i somras. Det ser grymt läckert och roligt ut när han kör slalom på cykeln nerför backarna. Vill ni se mar av Yoni ska ni följa @hectorspappa på Instagram. Håll koll på www.jarvso.tv för det kommer bli en video om det här på andra sidan nyår och en sak är säker, cykelsäsongen tar aldrig slut i Järvsö!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.