Vår andra Julafton i Järvsö

Julaftonsmorgon i Järvsöbacken

Julaftonsmorgon i Järvsöbacken

Å bara sådär så var julen över. Eller julafton iallafall. Om vi hade en drömbild av hur en julafton i Järvsö skulle vara innan vi flyttade så var det nog såhär eller ganska nära ändå.

Tidig morgon

Julafton började tidigt, en bra bit innan sju. Vi började med sconesbak, gröt och en och annan julklapp kanske. Vi passade på att videoringas med en del av familjen i Stockholm som hade samlats för att äta julaftonsfrukost tillsammans.

Snö, massor med snö

Kan man önska sig något mer på julafton?

En sak som är signifikativt för vinter är ju snö och det var ju faktiskt en av anledningarna till att vi valde att flytta norrut. Så man kan väl säga att vi varje år önskar oss en riktig vinter med snö i julklapp och i år fick vi precis det. Bästa julklappen!

Efter frukostmys var det dags för den nya traditionen sedan vi flyttade till Järvsö, nämligen skidåkning i Järvsöbacken på julaftonsmorgon. Och vilken morgon! Ett par minusgrader och en soluppgång som får en att stanna till och begrunda en stund. En sån här morgon är det svårt att låta kameran ligga hemma. Som tur är finns det mobilkameror!

Ännu mera mat

Mera Julmat

Mera Julmat

Efter att vi hade fått njuta av lite utförsåkning var det dags att bege sig hem för mera julmat. Hela familjen hjälpte till så vi skulle hinna äta innan det var dags för Kalle Anka. Även om det kanske är så att Daniel verkar vara den enda som tycker det är viktigt så samlas alla ändå en stund för en välkommen paus i Julstöket. Musse Pigg, Piff & Puff med resten var precis lika roliga som varje år.

Vår andra Julafton i Järvsö

Vår andra Julafton i Järvsö

Tomtens hjälpreda

Trots att vi hade koll på tomten via Googles ”Santa Tracker” så verkade han missa oss i år. Som tur var kom en av tomtens hjälpredor istället och delade ut julklappar till alla som har varit snälla. Och vilken tur det verkade inkludera hela familjen i år igen. =)

En hel julafton innefattar ju så mycket mer än vad som hamnar på den här bloggen. Men när vi nöjda och trötta avslutar en lång dag med traditionella filmen ”Tomten är far till alla barnen” kan vi bara konstatera att Julafton är fantisk med snö, mat och klappar men det bästa är ändå att vi har varandra!

God Fortsättning önskar familjen Norée

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.