Konst-ig vinter & vår i Järvsö

Nysnö i Järvsöbacken

Nysnö i Järvsöbacken i Mars 2020

Efter en sommar med lite ”sådär” väder var förväntningarna höga inför andra vintern som boende i Järvsö. Säsongen 2018/2019 var för oss en riktig hit och det snöade in i det sista ända in i April. Den här säsongen var inte riktigt lika magisk. Förutom ett par snöfall längs vägen så har vi haft barmark och mildväder större delen av säsongen. Man kan lugnt säga att det har varit motigt för många skidanläggningar i Sverige. Järvsöbacken har inte varit något undantag men har trots förutsättningarna lyckats kunna hålla öppet med fina nedfarter. Se highlights från säsongen 2019/2020 här. Längre norrut har vi sett det motsatta med flera platser som har haft snörekord. Men nu har vi lämnat vintersäsongen bakom oss och siktar på en fin sommar istället.

Corona - Covid19

Corona – Covid19 gjord av Ulrika

Corona

Våren 2020 är som ingen annan vår innan och vi har fått göra anpassningar i våra liv. Covid-19 har vänt upp och ner på mycket. Bla så fick Järvsöbacken stänga tidigare än planerat. Påskresor fick ställas in och många företag har gått in i en riktigt tuff period. Vi gör vårt bästa för att anpassa oss och göra det bästa av situationen.

Konst-ig utställning

SPEAK - Tystnad gör ingen skillnad

SPEAK – Tystnad gör ingen skillnad

Ulrika är en del av Kulturkossans kollektiv och visningen av den planerade utställningen ”SPEAK – Tystnad gör ingen skillnad” med premiär under våren fick snabbt planeras om. Premiären visades live på facebook och även 360-foton, video och fotografier på facebook och andra kanaler fick ersätta den traditionella öppna utställningen. Det går att boka visningar på plats men för mindre sällskap. Man gör även live sändningar varje söndag hela Maj där man har artister från utställningen med som berättar om sina verk. Ulrika gjorde en Covid-19 modell i tyg.

Även jag gjorde premiär som ”konstnär” under den här utställningen med en byst av Love som skriver ”Speak” i form av en text. Love är 3D-scannad och sedan tillverkad i 3D-skrivare.

Cykelvår i Järvsö

Love provcyklar banan på tomten

Love provcyklar banan på tomten

Nu har vinterprylarna legat på vinden i flera veckor och cyklarna är redan välanvända. Stigcykling står på menyn i Järvsö i år med många nya enthusiaster och snart äppnar Järvsö Bergscykelpark för downhillcyklisterna.

Och till barnens (och min) lycka har vi även börjat bygga en liten cykelslinga på tomten med lite småhopp. Eventuellt kan den växa lite, vi får väl se men jag tror att det blir ett separat blogginlägg enbart om det! =)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.