Säsongsavslutning i Järvsöbacken 2021

Snöbrist i Järvsöbacken

Snöbrist i Järvsöbacken

Säsongen som böjade med rejäl snöbrist och man fick flytta ca 10.000 kubikemter snö från norra till södra sidan på berget för att överhuvudtaget kunna öppna. Personalen på Järvsöbacken ska ha en eloge för allt hårt arbete som har gjort att vi har haft en så fin upplevelse i backen trots ett de utmaningar som man har fått hantera under säsongens gång.

Riktig vinter i Järvsö

Riktig vinter i Järvsö

Riktig vinter i Järvsö

Men vid nyår vände det och vi fick riktig vinter med minusgrader, snö och en hel del klarblå himmel med solsken över Järvsö. Det var 2 magiska vintermånader och  energidepåerna fick en välbehövlig påfyllning. Lagom till sportloven kom så mildvädret och det gick liksom aldrig över.

Skidåkning

Daniel åker skidor i Järvsöbacken

Daniel åker skidor i Järvsöbacken

Efter att ha fått prova på skidåkning förra våren så var jag lite sugen på att se om jag kunde höja ribban och lära mig åka skidor ”på riktigt”. Målet var att kunna ta mig nerför berget på skidor med hedern i behåll och det tycker jag nog att jag har uppnåt. Jag har haft turen att få spendera några timmar med Fredrik Jelk som är en grym skidåkare. Och förutom Fredrik så är det även många runtomkring som har kommit med bra tips som har hjälpt till på resan, stort tack till alla! Skidresan förtsätter med all säkerhet nästa säsong.

Säsongavslutning

Säsongsavslutning i Järvsöbacken

Säsongsavslutning i Järvsöbacken

Så kom dagen, den där dagen där känslan varje år är att man inte riktigt är färdig med vintern, man vill ha mer liksom. Men vi avslutade med fanan i topp med ett par åk under klarblå himmel och strålande sol i gott sällskap. Det var idel leenden och glatt humör på hela berget. Så även om vi gärna hade haft mer vinter så avslutar vi med en positiv känsla och börjar peppa för en grym sommar i Järvsö! =)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.