Daniel gästspelar hos Järvsö Cykelservice

Daniel hos Järvsö Cykelservice

För bara ett år sedan hade jag nog inte trott att jag skulle jobba i cykelbutik. Men plötsligt så står man här och hyr ut cyklar till förväntansfulla turister, lagar punka och säljer cykeldelar. Pratar cykelleder och ger tips för cykling i pumptracken.

Det är en hel del nya erfarenheter man nu kan få checka av på listan. Laga punka på en barnvagn ena dagen och fixa en elcykel nästa dag. Men framförallt så har jag fått träffa massor med trevliga kunder.

Järvsö Cykelservice (& loppis)

Järvsö Cykelservice är som ingen annan cykelbutik. Här kan man hyra cykel, köpa cykel och reservdelar. Man kan få sin cykel lagad eller servad men här finns också en loppis!

Lokalen ligger precis bredvid järnvägsövergången på andra sidan spåren om man kommer från turistvägen. Här har man nära till fina cykel och promenadstråk längs Ljusnan men det är även nära till Järvsö Skillspark, Cykla Järvsö´s cykelleder på berget, JBP och en massa annan cykling. Vill man äta, fika eller handla så är det inte längre än ett stenkast bort. Även järnvägsstationen ligger precis runt hörnet.

Järvsö Cykelservice startades och ägs av Kalle & Ninette som under sommarhalvårets högsäsong spenderar större delen av sin vakna tid i butiken. Alltid på plats och alltid med ett leende. När sommaren började gå mitt sitt slut fick jag frågan om jag kunde hoppa in och hjälpa till i butiken medans dom åkte på semester så svarade jag självklart ja! Kul att få hjälpa till men framförallt kul att få prova på något nytt.

Full rulle

Stand in i cykelverkstan

Stand in i cykelverkstan

Trots att skolorna har börjat och man nu kan säga att vi har gått in i lågsäsong trillar det in en del bokningar av hyrcyklar. Och det är allt från fikacykling till BMX i pumptrack till XC cykling på skogslederna. Emellan uthyrningen kommer det in någon punkalagning eller småfix. Det var ett tag sedan man lagade punka eller mekade cykel i någon större utsträckning faktiskt men det är kul att få friska upp muskelminnet lite. Om några dagar kommer Kalle och Ninette hem igen och då är allt som vanligt här men än så länge kan ni komma in och hyra cykel av mig eller bara säga hej. Och vem vet, kanske står jag här igen nästa sommar när just du ska prova på cykling i Järvsö! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.