Vi har köpt hus i Järvsö!

Radhuset sålt

När radhuset var sålt fanns ingen återvändo

Så var det äntligen klart! Efter att ha bott i Järvsö i ca ett och ett halvt år har vi äntligen köpt ett eget hus!

Svårare än väntat

Innan vi flyttade lät det ganska enkelt. Sälja hus, köpa hus, flytta. Men det visade sig att det inte riktigt var så enkelt. Det är klart att man har en bild av vad man söker när man letar efter en ny bostad och det hade vi också såklart. Men när vi började leta insåg vi att utbudet av det vi sökte var väldigt begränsat och det visade sig svårare än väntat faktiskt. Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte kände att man blir lite stressad när man har sålt huset man bor i och flytten närmar sig.

En slump

Ett av alla flyttlas

Allt löser sig, tom flyttlassen tog slut

När vi har varit i Järvsö innan flytten så har folk sagt att vad det än är så löser det sig. Och dom hade rätt. Av en ren slump så fick vi tag på ett hus en kort promenad från Järvsöbacken som skulle hyras ut under en längre period. Som av en händelse skulle dåvarande hyresgästen flytta precis innan vi skulle flytta upp, snacka om flyt! Sagt och gjort, vi bestämde oss för att hyra tills vi hittade ett hus vi kunde köpa. Som sagt, allt löser sig!

Norrsken sett från vår tomt

Norrsken sett från vår tomt

En magisk plats

Det är svårt att inte bli förälskad i Hälsingland och Järvsö, äta frukost och titta ut över dalen och Ljusnan. Det är helt enkelt förtrollande. Allt eftersom tiden gick så blir vi alltmer förtjusta i huset och platsen där vi bor. Jag menar ett stenkast från det mesta mitt i byn och fantastiska grannar som också är en stor anledning till att vi vill bo just här. Tänk om vi hade kunnat köpa huset vi bor i, det hade varit perfekt.

Drömmen var att flytta till snön

Drömmen att flytta till snön blev sann till slut

Plötsligt händer det

Under sommaren 2019 dök frågan upp iallafall, om vi var intresserade av att köpa huset vi hyrde. Och, ja självklart var vi det! Sagt och gjort, i går blev det klart och nu är vi ägare till ett alldeles eget hus här i Järvsö. Helt magiskt!

Nytt kapitel

Nu är det nog inte sista inlägget här på bloggen om att flytta till Järvsö, det finns massor mer att berätta men jag tror att det sätter punkt för vår flytt hit iallafall. Nu bor vi i Järvsö! =)

 

2 tankar om “Vi har köpt hus i Järvsö!

 1. Ewamay Johansson

  Vart har familjen Noree slagit sig ner någonstans i Järvsö?
  Vi har sett de fantastiska filmer över Järvsö som lagts ut på FB.
  Vi är bosatta i gården Jamtens längs Hybovägen och vi har tagit oss friheten att dela några av dina filmer på vårt fb-konto Jamtens gård i Järvsö. Jag delar gärna flera filmer om jag får. Ni är hjärtligt välkomna hit.

  1. Familjen Noree Inläggets författare

   Hej Ewamay, tack för din kommentar!

   Vi bor på Olingmarsvägen sedan våren 2018. Jag följer Jamtens på facebook och det ser ser ju otroligt fint ut, vi kommer gärna och hälsar på någon gång.
   Tack för alla delningar, ni får dela precis hur mycket ni vill! =)

   /Daniel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.