Järvsö Wheellove 2019 Cykelfestival

Train ride från JBP

Train ride från JBP

Tävla i RedBull Pumptrack VM kval, verkar det läskigt? Det är det inte, eller ja kanske lite. Men förutom lite tävlingsnerver när det väl var dags så var Wheellove cykelfestivalen en riktig höjdare, superkul och en riktig folkfest mitt i Järvsö!

En blöt fredag

Järvsö Bergscykelklubb anordnade Järvsö Wheellove cykelfestival i slutet på Augusti. Festivalen började på fredagen med att cyklisterna körde ett cykeltåg från toppen

Wheellove var välbesökt

Wheellove var välbesökt

av JBP ner till pumptracken. Därefter var det dags för dammplasket där man ska cykla över en lång spång utan att trilla i. Dom som klarade sig hela vägen över var ganska lätträknade.

Kids race

På lördagen var det kids race där alla kids mellan 0-15 tävlade i pumptracken. Man slås av hur modiga alla är, speciellt dom

Järvsö Wheellove 2019 Cykelfestival

Love med fullt fokus

som inte har hunnit träna så mycket. Dom allra flesta kom iallafall i mål med ett stort leende på läpparna. Sedan var det dags för expression session där man fick fritt spelrum vad gäller trixande i och omkring bowlsen i mitten på banan.

VM kvalet

På söndagen var det så dags för kvalet till VM i pumptrack som hålls i Schweiz senare i år. Det var en imponerande bred på deltagare, unga som gamla, amatörer som

Grym stämning hela helgen

Grym stämning hela helgen

proffs. Det var även deltagarrekord för tjejer vilket så klart var extra kul och en fjäder i hatten för Järvsö! Danne tog sig igenom banan utan att trilla vilket var som en seger för honom enligt han själv, grattis Danne!

Max Fredriksson tog hem vinsten någon hundradel före cykellegenden Martin Söderström. Allt som allt grymt kul event, nu håller vi tummarna för att Järvsö Wheellove blir en tradition!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.