Säsongens första snöfall!

Snöfall i JärvsöNär man kommer in i Oktober och vinter börjar närma sig på allvar så är det svårt att värja sig för längtan efter vintern och snön. Och även om man längtar så ska nog vintern ändå inte riktigt infinna sig förrän nån gång i November, man måste ju kunna få dra ut på cykelsäsongen in i det sista också, eller hur?

Vintern får inte komma för tidigt

Första snön på cykelbanan

Första snön på cykelbanan

Förra året gick det fort, snön och kylan kom redan i oktober och när Järvsö Bergscykelpark stängde för säsongen så drog man i princip igång snökanonerna nästa dag. Vintersäsongen såg ut att få en flygande start. Men så tog det stopp, en bit in i November tog kylan slut och punkterade hoppet om en extra tidig säsongspremiär. Kylan kom egentligen inte tillbaka förrän i November och tack vare ett idogt arbete med snökanonerna i Järvsöbacken blev det säsongspremiär i mitten av december trots allt. Nu blev det inte så mycket mer snö eller kyla den säsongen. Tack vare kanonsnön så kunde backen hålla öppet hela vägen fram till påsk då man blev tvungen att stänga pga Corona.

Läs mer och se summeringen av säsongen 2019/2020: Säsongen 2019/2020 i Järvsöbacken

I år blir det en supervinter i Järvsö

Vi har bestämt att det minsann ska bli en snörik i vinter i Järvsö. Förra året var den snöfattigaste här i Järvsö och många andra anläggningar hade en extremt dålig vinter och fick stänga tidigt eller inte öppna alls. Och medans vi hade dåligt med snö så var det rekordmycket snö norröver i landet. I Riksgränsen tex fick dom gräva fram sittliftarna till säsongspremiären.

Men som sagt i år hoppas vi på en bättre vinter. Nu har vi fått en försmak med ca en 1dm snö (och tillhörande byte av till vinterdäck på bilen i snöyran) som visserligen kommer smälta bort under nästkommande dagar men det känns lovande ändå. Den större delen av Oktober har vi haft regn och dimma så om kylan bara kommer framåt November (för att stanna hoppas vi) och nederbörden fortsätter komma så har vi en härlig säsong framför oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.