Vi har tittat på skolor

Båtbackens skolaNu har vi varit och tittat på skolor. Vi har pratat med personal och elever och barnen har fått spendera lite tid i klasserna. Detta är såklart ett av dom absolut viktigaste besluten, vi måste ju hitta en skola som barnen trivs i. Om skolan ligger nära där vi kommer bo så är det såklart ett plus men inget måste.

Båtbacken Friskola

Först var vi och tittade på Båtbacken som är en friskola och ligger ca 1 mil från centrala Järvsö. Här går man från årskurs 1 tom 6. Det var bra stämning och vi blev bra bemötta av både personal och elever. Fin skomatsal med eget kök och kock. Båda barnen spenderade lite tid i de klasser dom ev skull hamna i och deltog i några lektioner. Fin skolgård där vi passade på att leka lite. På det stora hela fick vi ett bra intryck. Skolan erbjuder skolskjuts för elever som behöver.

Öjeskolan i Järvsö

Öje är en kommunal skola som ligger ett stenkast från Järvsöbacken. Öje har både låg, mellan och högstadie även om lågstadiet inte finns på själv Öjeskolan pga platsbrist. För dom som inte bor nära går det skolbussar. Man märker direkt att Öje är en större skola med många byggnader och fler elever. Klasserna är större än på Båtbacken men fortfarande mindre än vad vi är vana vid i Stockholm. Skolan har eget kök och en fin matsal. Vi hade ett möte med rektor och representanter för elevhälsan. Vi fick ett bra intryck av personalen p som hade koll på det mesta av våra frågor. Även här fick barnen spendera tid i sin ev framtida klasser.

Nu ska vi smälta intrycken lite och tillsammans väga för och nackdelar och diskutera vilken skola vi ska välja. Spännande!

[Edit] Öjeskolan heter nu Järvsö skola [Edit]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.