Liftbygge i Järvsöbacken

Målning i Järvsöbacken

September är här och Järvsö Bergscykel Park har nu endast öppet på helgerna. Man kan tro att det är lugnt och stilla på Öjeberget som är platsen för Järvsöbacken. Men så är inte fallet, långt ifrån faktiskt. Det bubblar av aktivitet dels i cykelparken som förbereder för den stora demohelgen den 29/9 men även på vinter delen är det mycket som händer för att förbereda och göra klart inför kommande vintersäsong.

Topp station järvsöbacken

Största satsningen i backens historia

Om du har varit i Järvsöbacken någon gång under sommaren så har du nog sett att det byggs en ny sittlift på sydsidan. Det sägs vara den största satsningen i backen historia och när den står klar så kommer vi kunna ta oss till toppen på ca 2 minuter istället för nuvarande 10 minuter. Det betyder att vi kommer kunna spendera betydligt mycket mer tid att åka utför och mindre tid att åka uppför.

Super Puma HelikopterHelikopter på plats

I förra veckan kunde man höra en helikopter köra fram och tillbaka på eftermiddagen. Helikoptern, en ”Super Puma” lyfta dom ny masterna och överliggare på plats och då blev det extra tydligt att nu börjar det dra ihop sig. Liften är en 6-stols expresslift och levereras av företaget ”leitner Ropeways”. Den ersätter den tidigare 2-stols liften som demonterades sent i våras. Den nya liften kommer stå klar till säsongsstarten.

Se videon från arbetet med helikoptern nedan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.