Vi provar dressin på Dellenbanan

DellenbananNär den invigdes 1860 var Dellenbanan världens nordligaste järnväg. Även om trafiken lades ner i mitten på 80-talet så används delar till museitrafik och av cykeldressiner som vi skulle prova på under en dag.
En resa tillbaka i tiden
Det här var ju roligt! Och inte tungt heller. I 30 minuter bilade vi från Järvsö till Dellenbanan i Delsbo.
Vi hyrde 2 dressiner, en tandem och en vanlig enkel till oss på 2 vuxna och 4 barn. Bara att kliva in i väntrummet och betala våra förbokade dressiner var som att åka tillbaks i tiden.
Kul för alla
 Efter en kort genomgång av cyklarna, trafikregler och växlar så satte vi av i riktning mot Hudiksvall. Man kan även trampa på mot Ljusdal. Fyraåringen, i sällskapet hade gärna trampat om hon nått ner till pedalerna och det hade fungerat fint på tandem dressinen då man ändå är två som trampade. På enkeldressinen klarade 9-åringarna att trampa iväg med 2 kompisar och matsäck som bagage. Superkul och mycket skratt.
Växla gör man själv
Lite förvånade var vi när vi cyklat en bit och undrade var växlarna på cykeln fanns som instruktören pratat. Men växlarna var spårväxlarna han pratat om.
Akta öronen

Dellenbanan

Är man känslig för ljud kan jag rekommendera att ta med öronproppar för när metall hjul rullar mot metallräls kan det låta lite. Även keps och vattenflaska och badkläder för soliga dagar kan vara bra att ha.
Dellenbanans vänner
Stöd gärna dellenbanans vänner som jobbar för att person- och godstågstrafiken i framtiden ska återupptas på Dellenbanan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.