Danne dokumenterade konstprojekt i en vecka

Under en vecka i början av Augusti fick jag äran att vara med och dokumentera konstprojektet ”Take Tomorrow Back” i Söderhamn. Projektet är ett samarbete mellan Norra Station i Ljusdal och Söderhamns kommun och presenterar verk av Leon Keer, Tim Timmey och Spider Tag.

Leon Keer skapar en muralmålning

Leon Keer målar med pensel

Tre kända konstnärer

Tre konstnärer skapade olika verk och temat var ”Take Tomorrow Back”. Leon Keer är känd för sin muralmålningar och har flera verk i Sverige sedan tidigare. Tim Timmey målar även han och har sprayfärg och snickeri som sin specialitet. Spider Tag skapar interaktiva installationer med neon ljus.

Tim Timmey

Tim Timmey målar med sprayfärg

Måleri möter snickeri möter neonljus

Om man inte har varit med under hela processen innan (som jag inte har) så är det extra spännande att följa dessa begåvade människor under hela skapandeprocessen. Att få se Leon Keer´s målning och Tim Timmey´s verk växa fram penseldrag efter penseldrag och den ena coola spraymålningen efter den andra. Spider Tag´s neon installation var mer av en utmaning att dokumentera då arbetet pågår i en vecka men det syns inte på samma sätt som målningarna. Det ska borras hål, monteras skenor och sedan ljus. Å andra sidan blev det en häftig effekt när verket tändes upp sista kvällen.

Interarktiv neonljus installation av Spider Tag

Interarktiv neonljus installation av Spider Tag

En utmaning

Det var en intressant upplevelse att dokumentera ett sånt här projekt under en veckas pendlande mellan Järvsö och Söderhamn. Det har varit både lärorikt och roligt. Speciellt kul är det förstås att få lära känna så mycket nya sköna människor. Filmen kan ni se nedan och som vanligt bjuds man på lite bonusklipp på slutet om man orkar titta på hela filmen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.